Närmast till Skåne

Hus 1 är en byggnad med stort kulturvärde och en självklar plats på Malmös karta. Det välkända landmärket är det första man möter vid den nordöstra infarten, på Malmös inre ringled. Och kanske är läget en av dess allra största fördelar. Med hela Skåne lätt tillgängligt passar fastigheten extra bra för den rörliga organisationen.

Restaurang

I bottenvåningen finns en nyligen öppnad lounge och restaurang, som drivs av välrenommerade Malmö krögare. I restaurangen serveras dagens lunch med en twist, gjord på lokala råvaror. Det finns möjlighet till avhämtning/catering för möten och event och här serveras också frukost, förmiddags- och eftermiddagsfika.

Gym

Friska medarbetare är viktigt. Och träningen blir lättare av om man gör den innan man kraschar hemma i soffan, eller hur? I gymmet i Hus 1 finns allt du behöver; fria vikter, styrke- och cardiomaskiner, dusch och omklädningsrum.

Kommunikation

Lättillgängligheten är en av Hus 1:s stora fördelar. Så för dig som kommer med bil finns självklart gott om parkeringsplatser: i vårt garage, på parkeringsplatsen utanför och på gatan. Den som hellre vill åka buss kommer till Hus 1 med både regionbuss linje 130 och stadsbuss linje 4.

Sällsynt stora ytor

Om läget är ett av Hus 1:s största fördelar är storleken en annan. I fastigheten finns möjlighet att hyra upp till 7 000 kvm, varav 3 000 kvm på ett och samma våningsplan. Alla ytor är ljusa och flexibla, vissa dessutom med strålande utsikt över hela Malmö. På samtliga våningsplan står det hyresgästen fritt att skapa det kontorsformat som önskas.

Historia

Sydsvenskan-huset, som det länge kallats, började byggas 1961. Byggnaden består av ett höghus med femton våningsplan, och ett låghus med tre plan. Arkitekter var Sture Kelfve och Knut Andersson, men Sydsvenskans andreredaktör Olof Wahlgren var tongivande i arbetet. Inspirerad av framförallt den inflytelserika, modernistiske arkitekten Le Corbusier gav han förslag på hur huset skulle se ut. Byggnaden skulle följa tidningens produktionskedja, från redaktion till lastkaj och tryckeriet placerades i bottenvåningarna. Också läget valdes med tanke på funktionen; man ville att tidningshuset skulle ligga nära snabba distributionsvägar. Byggnaden stod klar 1965 och Sydsvenskan fanns kvar i huset till 2013.